Версия для печати темы
Нажмите сюда для просмотра этой темы в оригинальном формате
Кулинарный форум Хорошей кухни > Архив > Сирийская кухня - 3


Автор: crimchanca 11.05.2005 - 17:45
Joahn
Иванка я этот рецепт, к сожалению, не готовлю, но вот в Интернете нашла, может пригодится -
Umm Ali ("Mother of Ali")

--------------------------------------------------------------------------------

10oz cooked puff pastry
1/4-1/2 cup pistachio nuts, chopped
1/4-1/2 cup flaked almonds, toasted
2 tablespoons lemon juice
1 cup milk
3/4 cup sugar
a pinch of cinnamon
1 egg, beaten
2 teaspoons rose water
1 cup light cream
Grease a round, glass baking dish, and preheat the oven to 375° F. Crumble the pastry into the dish and mix with the nuts and lemon juice.

Heat the milk, sugar and cinnamon to just below the boiling point, then slowly add the beaten egg. Pour this over the pastry mixture in the dish, and sprinkle with rose water. Top with the cream and bake for about 30 minutes, until golden.

Serves 6.


Galka, Галочка, Жюльен отлично получился и фото, как всегда, изумительное! У меня желтоватый цвет, наверное, из-за турмерика, он входит в смесь специй, которую я использовала. Но у тебя и так красиво получилось. Может быть только соуса надо было побольше сделать, чтобы он повлажнее был, но это дело хозяйское!

Powered by Invision Power Board (//www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (//www.invisionpower.com)