Версия для печати темы
Нажмите сюда для просмотра этой темы в оригинальном формате
Кулинарный форум Хорошей кухни > Антресолька > Манго


Автор: LiR 17.11.2004 - 16:07
Девочки, я уже весь нет излазила, но не могу найти инфу про манго. Мне нужна краткая (на 2 -3 листа) информация о том, что это за фрукт и какую - нибудь историю связанную с ним (кого-нибудь отравили или назвали в честь манго, или в дар преподнесли). У меня уже земля под ногами горит! Последняя надежда на вас. Буду рада любой помощи! Спасибо!

Автор: Kati 17.11.2004 - 16:10
LiR
http://toptropicals.com/html/tropics/artic...fera_indica.htm



http://kosmetika.potrebitel.ru/1802/Pages/90.html

История «фрукта»
Начало истории популярной марки одежды для женщин MANGO было положено открытием в 1984 году одноименного магазина в Барселоне. Успешные торговцы одеждой, выходцы из Турции братья Айзак и Нахман Андик (Isaak, Nahman Andic) давно вынашивали идею запуска в Испании собственной торговой марки одежды для женщин со средним доходом, но неизменно ярких и следящих за модой. Однажды во время путешествия на Филиппины они впервые попробовали неведомый фрукт, плод тропического дерева, незнакомого на Иберийском полуострове. Именно ассоциация манго с новизной и свежестью вкуса легла в основу названия марки одежды.

Автор: ViVi 17.11.2004 - 16:21
ОЙ ИКАК ИНТЕРЕСНО...а я и не задумывалась никогда...

Автор: Ника 17.11.2004 - 16:25
Я нашла мало. Вот:
One of the most commonly eaten fruits in tropical countries with a growing interest in European countries
The fruit has a waxy, smooth leathery skin
Color varies from green to yellowish-light green with a tinge of red
Sweet and juicy with peachlike flesh, rich in sugar and acid and also has a unique aroma

Еще написано, что манго помогает людям с проблемами в пищеварении, понижает температуру, болезнями дыхательных путей, помогает от цист. Содержит витамины А, B, C, а так же каротин. Относилтельно низкая калорийность - 66 к. на 100 г.

У немного недозревшего манго запах сильнее.
Манго пришел к нам из Северной Индии.

Манговые ростки бывают от 15см до 2 м ростом

и вот еще:
MANGO Mangifera indica
Intro: Mangoes are amongst the most delicious and luxurious of all tropical fruits. They were introduced into Australia in the 1800s
History: Mangoes originate from Malaysia and India. The history of the mango goes back over 6,000 years. It was said the Buddha was presented with a mango grove so he could rest in the shade.
Shape: Mangoes are typically curved oblong fruits.
Weight/size: Typically weigh between 250g to 1kg.
Colour: The flesh varies between yellow and golden and is soft, juicy and sweet. Some varieties have fibrous flesh, while others are succulent and buttery.
Taste: Tastes vary depending upon the variety. Some are said to have a flavour of mint, lemon, banana, pineapple or strawberry. But in reality, they have their own distinct flavour.
Buying/storage: Colour is not necessarily an indication of ripeness, some remain green when ripe. Select fruit free from blemishes and with no black marks on the skin as this is an indication the fruit is overripe. The best test of a mango is its aroma, which should be highly perfumed when ripe. The fruit, when pressed, should
also give a little. Unripe mangoes will ripen at room temperature. Ripe mangoes can be refrigerated for one week and the pulp can be frozen. Mango flesh can be frozen and dried, both make welcome out of season treats.
Preparing/serving: Mangoes are best eaten fresh. The most direct way to eat a mango is to peel it and eat it like a peach, nibbling off every last bit of flesh connected to the pit. Beware, this method is messy because they are so juicy. Another popular way to eat the fruit is by cubing it. To do this, first, slice each side of the mango along the seed to give two halves. Then hold one portion of the mango with the peel side down. Score the fruit down to the peel in a tic-tac-toe fashion. With both hands, bend the peel backwards. Cut the cubes along the peel to remove from the skin or simply eat. Mangoes can also be added to fruit salads, pureed to make sorbets, dried, and ice-cream, served with cured meats, such as prosciutto and used in spicy dishes and curries. Green varieties can be used to make chutney and can be baked or stewed with chicken or meat dishes. Also great in salads and Asian recipes.
Variety: Kensington Pride (Bowen), R2E2, Choko, Nand, Keitt, Brooks, Palmer, Kent, Irwin, Haden, Nam Doc Mai & Keow Savoey.

Я нашла мало

Это все кусочки фраз, кот. я по разным иврито-англ. сайтам нашла.

Автор: LiR 17.11.2004 - 17:17
Kati
Ника
Спасибо огромное!!!! Стало уже намного проще!!! Спасибо огромное

Автор: Julchen 17.11.2004 - 17:49
Посмотри щщщ.солое.ру,может пригодится.


Автор: Julchen 17.11.2004 - 17:51
Извини ошибку сделала www.soloe.ru

Powered by Invision Power Board (//www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (//www.invisionpower.com)